DÜNYA KAHVE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ


İl kez 1983 yılında Japon Kahveciler Derneği  tarafından kutlanmaya başlanan Dünya Kahve Günü bu sene birçok ülkede farklı etkinliklerle kutlanıyor. 1 Ekim 2015’de ilk defa, tüm dünya kahve gününü Nitelikli Kahve Derneklerinin ortak kararı ile dünya çapında büyük etkinlikler ile kutlayacak.

1

Dünya kahve günü, 29 Eylül’de birçok ülkede kahvenin var oluşunu kutlamak, kahve sevgisini paylaşmak için zaten kutlanıyordu. İlk kez bu sene itibariyle bu güzel gün evrensel bir kutlama haline gelip ortak bir kararla 1 Kasım Dünya Kahve Günü olarak kutlanma kararı alındı. Her ülkenin kahve günü farklı günlere denk gelse de evrensel tarih 1 Kasım olarak belirlendi. Bu günün bir amacı da Fair Trade (adil ticaret) yani kahve ticaretini canlandırmak.

Birçok şirket dünya kahve gününe özel kampanyalar, kutlamalar ve ücretsiz kahvelerle kahve severlere güzel sürprizler hazırladı.  International Coffee Organization (ICO) resmi web sayfasında yapılacak etkinlikleri yayınlamakta. Çeşitli etkinlikler düzenleyecek şirketler ve kuruluşları ICO’nun resmi sayfasında öğrenebilirsiniz: http://www.ico.org/international-coffee-day.asp . Uluslararası Kahve günü Web Banner’ını ve Poster’ini indirmek Scae’nin resmi web sayfasından indirebilirsiniz http://www.scae.com/news-and-events/international-coffee-day

Türkiye’deki etkinliklere gelecek olursak, Starbucks dünya kahve gününe özel bir kampanyayla müşterilerine bir kahve alana yanındaki kişiye ücretsiz kahve ısmarlama etkinliği yaptı.

Dünyanın en tanınan markası Nescafe, “Nescafe 360” adını verdiği yeni uygulamasıyla dünyanın bir numaralı kahve üreten ülkesi Brezilya’nın kahve tarlalarında 3 boyutlu sanal gezi yapma imkanı veren uygulamasını başlattı. Hem android hem Apple telefonlarla uyumlu olan uygulamayı istediğiniz an istediğiniz yerde kullanabilir ve bu sanal tura katılabilirsiniz.

Tchibo 1 fincan kahve alana 1 fincan kahve hediye etkinliğiyle kahve severlere güzel bir jest yapıyor.

Yorum bırakın